Ako spoznať kópiu CF kariet SanDisk

13.9.2009 / / Zobrazené 4 551 krát

Pred časom sa mi dostala do rúk problematická karta SanDisk Extreme IV. Keď som ju prvý krát držal v ruke, hneď sa mi nepozdávala. Karta sa nechcela poslušne formátovať a ak sa ju na tretí-štvrtý pokus podarilo predsa len naformátovať, ničila snímky, jednoducho sa niektoré nedali z karty prečítať. A tak som zobral do ruky druhú kartu SanDisk a zistil som, že sú na prvý pohľad odlišné.

Vľavo kópia vpravo originál

Originál vpravo má na okraji výrobné číslo a nápis MADE IN CHINA, „holografické“ texty SanDisk, Extreme a logo ESP má v origináli zlatý podklad a nie strieborný ako na kópii.

Vľavo kópia vpravo originál
Pri pohľade na prednú stranu je opäť vidieť rozdiel v podklade nápisov a taktiež je viditeľný rozdiel vo fontoch textu 4.0 GB a IV. To bol prvý rozdiel, ktorý sa mi nezdal, keď som kartu držal v rukách prvý krát. Originál ma samolepku s oblými rohmi, zatiaľ čo kópia ich má hranaté.

Vľavo kópia vpravo originál

Na zadnej strane sa veľmi netrápili, myslím že nepotrebuje ani komentár.

Kópia CF karty SanDisk má ešte ďalší znak a tým je samotný plast, ktorý nie je čierny, ale skôr tmavo sivý.  Je dodávaná v púzdre v ktorom „hrká“. Originálne karty majú všetky znaky totožné s radou Extreme III.

Dúfam, že som týmto článkom niekomu pomohol vyhnúť sa zbytočným problémom a strate možno jedinečných a neopakovateľných záberov.

Využi jedinečnú príležitosť, aká sa už možno nikdy nezopakuje, a zanechaj nám prvý komentár ku tomuto článku! :-)

Zanechať komentár