PF 2013!

31.12.2012 / / Zobrazené 5 840 krát

Veľa vody pretieklo Oravou od čias keď sme mali na blogu posledné „PF“. Miro ma ale záplavou svojich príspevkov trochu motivoval napísať pár slov. Rok 2012 bol pre nás celkom zaujímavý. Klubových akcií sa nám tradične nepodarilo veľa, ale fotograficky sme si asi každý vyskúšali niečo nové.

Ja som po dlhej dobe „zanevrel“ na kompakt Panasonic, a oprášil svoj Canon EOS 20D. Dokonca som si doprial novinku v podobe pancake objektívu Canon 40/2.8, ktorým Canon v tomto roku príjemne prekvapil. Mirovi prišla tento rok domov obrovská hnedá kartónová škatuľka hneď 2x, ale nebola v nej veru Bambuľka… na obidvoch bolo napísané len tajomné číslo „300“. Nuž a nejakým zázrakom vznikla dokonca prvá spoločná klubová výstava!

Vrámci prehliadky horských a adrenalínových filmov VIDMO Dolný Kubín sa nám podarilo dať dohromady výber fotografií zo slovenských hôr. Treba podotknúť, že výstava vznikala za dramatických okolností a pod tlakom, a veľkú zásluhu na tom, že to nakoniec dopadlo dobre, má práve Jojo, ktorý ako kurátor výrazne pomohol pri výbere fotografií, a opakovane nás dokopával ku dodaniu fotiek (napriek neustálemu zmeškávaniu termínov). Výstavu si môžete vo vestibule MsKS v Dolnom Kubíne prezrieť do konca prvého januárového týždňa, t.j. do 6.1.2013.

Tiež sa nám tento rok podarilo rozbiť dva objektívy. Najskôr mne – požičanú Sigmu 24-70, ktorú som si práve obľúbil, a v eufórii som sa na Volovci sklátil na všetky štyri s dvomi objektívmi a 20D v ruke. Jedna z fotiek na výstave dokonca vznikla len pár minút pred týmto incidentom. Mirovi sa zase v predposledný deň roka podarilo doškrabať prednú šošovku inej Sigmy. Ale aj horšie sa mohlo stať – svet sa tesne pred Vianocami neskončil, a dúfame, že v posledný deň roka sa to už tiež nestihne stať. Prajeme teda všetkým našim čitateľom aj v roku 2013 dobré svetlo, a nech sa vám darí ešte lepšie, než doteraz!

2 komentáre ku článku “PF 2013!”

  1. Eva:

    Ahojte.

    Asi pred rokom a pol som sa za určitých okolností dostala k článkom a forografiám Vášho fotoklubu. Priznám sa, veľmi rada som sa k tým vtipným príbehom a fotografickým momentom niekoľkokrát vrátila. Vyčarili úsmev :-). Videla som krásnu výstavu a videoprezentáciu Vysoké Tatry, jedného z Vašich členov Joja, minulý rok v Turanoch na Dobrodruh 2012. Tiež na festivale Vysoké hory Žilina. V závere roka peknú tvorbu Vás všetkých na VIDMO 2012. Dúfam, že to nebolo poslednýkrát, čo sprostredkujete krásu prírody pre tých, čo nemôžu ísť na tie miesta, kde sa vyskytujete vy, keď zachytávate neopakovateľný obraz. Výstavu som si bola pozrieť viackrát (nech Vás neodradí výnimočne odolná lepiaca páska ;))
    Prajem minimálne odkotúľaných a rozbitých o objektívov.
    A hlavne čakám veselé články. Čierny bod nech je výstrahou ;-).
    Peknú tvorbu.

    Eva

    OdpovedaťOdpovedať
  2. Rado:

    Ďakujeme za komentár aj za podporu, a sme radi že sa fotky páčili. A tá páska, potvora… ale aspoň sme si kúpili novú škrabku na sporák. 😉

    OdpovedaťOdpovedať

Zanechať komentár