VIDMO 2008

11.1.2009 / / Zobrazené 5 552 krát

V dňoch 12. – 13. decembra 2008 sa v Dolnom Kubíne uskutočnil 3. ročník prehliadky horských a adrenalínových filmov – VIDMO 2008. Pri tejto príležitosti sa vo vestibule Mestského kultúrneho strediska konala tiež výstava fotografií s tematikou hôr a prírody, na ktorej vystavoval aj jeden z našich členov – Jojo – takže nám nedalo, a aj keď sme nestíhali žiadny film, našli sme si polhodinku na prehliadku vystavených fotografií.

Veľkú časť vstupných priestorov MsKS zaberala výstava fotografií „Himaláje“ od cestovnej kancelárie Sancho Tour, ktorá tiež poskytla hlavnú cenu do diváckej súťaže minuloročného VIDMA. Výstavka horských fotografií bola inštalovaná na bielych paneloch na opačnom konci vestibulu.

Osobne som si výstavu prezrel už v piatok večer, ale spolu s dvomi ďalšími členmi nášho klubu sme sa do MsKS vrátili aj v sobotu ráno. Zameranie fotiek bolo striktne definované, preto sa jednalo prakticky výlučne o krajinky (žiadni ľudia v zábere). Podľa môjho názoru to bolo trochu na škodu, ale to je určite vec vkusu. Na druhej strane výstava ponúkla mnoho výborných a pôsobivých fotografií krajiny, a bolo vidno, že autori hory poznajú, a hory sú takpovediac ich druhým domovom. Na výstave sa našlo len pár fotografií, ktoré kvalitatívne medzi ostatné nezapadali.

Ak by som mal zhrnúť moje výhrady, tak súvisia hlavne s technickou realizáciou inštalácie. V piatok bolo všetko v poriadku, no v sobotu fotografie z panelov odpadávali ako hnilé hrušky – doslovne. Keď sme prišli, našli sme jednu z fotografií na podlahe, tak sme ju prilepili späť, no už o niekoľko sekúnd sme počuli podozrivý zvuk – a na dlážke sa ocitla ďalšia z fotografií. Napriek snahe jedného z organizátorov, ktorý fotky lepil naspäť a menil lepiace pásky, fotografie stále odpadávali.

V každom prípade bola táto minivýstava príjemných spestrením predvianočných dní, a organizátorom držím palce, aby sa im počas ďalších ročníkov darilo ako pri organizovaní samotnej filmovej prehliadky, tak pri príprave sprievodných podujatí.

Ďalšie informácie o prehliadke VIDMO 2008: http://www.filmklub23.sk/vidmo

Ak chcete vedieť (a vidieť), čo je to vlastne to vidmo, pozrite si napríklad tieto fotky:

2 komentáre ku článku “VIDMO 2008”

  1. mkn:

    Super reportaz. Skoda, ze som to tam nemohol vidiet na vlastne oci. Len nevidno tam na fotkach hlavneho hrdinu. 🙂

    OdpovedaťOdpovedať
  2. jojo:

    Jakze, pozri este raz, na poslednej sa diva do objektivu.. 😉

    OdpovedaťOdpovedať

Zanechať komentár