Sigma 18-50 mm F3.5-5.6 DC (Nikon F)

8.9.2007 / / Zobrazené 8 255 krát

Základný objektív navrhnutý špeciálne pre digitálne zrkadlovky so snimačom formátu APS-C. Kompaktný, ľahký a cenovo dostupný. Tento širokoúhly zoom má použité asférické členy, ktoré korigujú distorziu obrazu.

Technické parametre

optická stavba: 8 skupin 8 šošoviek
zorný úhol: 76.5° – 31.7°
min. clona: 22
min. zaostrovacia vzdialenosť: 25 cm
max. pomer zobrazenia 1:3,5
priemer filtru: 58
rozmer: 67.5×60 mm
hmotnosť 245 g

Ľavý horný roh testovacieho obrazca.

18mm

32mm

50mm

f3,5

f4,8

f5,6

f8

f11

f16

f20

3 komentáre ku článku “Sigma 18-50 mm F3.5-5.6 DC (Nikon F)”

  1. Miro:

    Neviem či sa dá do klubu prihlásiť ? Beriete aj ďalších ? A čo tak páni urobiť raz do roka stretávku na Osnici z fotoaparátom… A keď už spomínate bláznov možno to nazvať aj stretnutie sa z lekárom s príslušnou aprobaciou….

    OdpovedaťOdpovedať
  2. Rado:

    No nad niečím takým sme zatiaľ neuvažovali a fungovali sme ako uzavretá spoločnosť, skúsime to prebrať a dáme vedieť. 🙂

    Čo sa stretnutí na Osnici týka, tak zakladajúci zraz máme už za sebou, keď sa nám podarilo všetkým štyrom zosynchronizovať aby sme si spravili voľno v jeden deň, no zodpovedná osoba ešte nedodala do blogu reportáž, pretože čaká na dodanie fotomateriálu od ďalších zodpovedných osôb, ktoré s fotkami meškajú. 🙂

    OdpovedaťOdpovedať
  3. Rado:

    Trochu nám to trvalo (hlavne mne) ale dospeli sme (zatiaľ) k rozhodnutiu, že (zatiaľ) na ďalší rast nie sme pripravení, a že teda (zatiaľ) zostaneme radšej úzkym zoskupením o štyroch členoch.

    Tento náš fotoklub sme zakladali tak trocha z recesie, a tak trocha ako niečo osobné, založené na dlhodobom priateľstve. Nechceme odstrašiť našich sympatizantov, a v prípade dlhodobého a vytrvalého tlaku nevylučujeme do budúcnosti zmeny. Alebo možno založíme klub priateľov, lekárov a terapeutov členov klubu Osnica. 🙂

    OdpovedaťOdpovedať

Zanechať komentár