PF 2014?

5.2.2014 / / Zobrazené 7 742 krát

PF 2014!Na želanie šťastia a zdravia a len toho najlepšieho v novom roku snáď nie je nikdy príliš neskoro… Aj keď som tentokrát termín prepásol poriadne (preto ten otáznik v nadpise). Naše posledné klubové stretnutia ma ale nakopli pustiť sa do roboty na našom blogu, ktorú som si naplánoval už dávnejšie, takže opäť skúsim zosumarizovať rok 2013 a popísať plány na najbližšie obdobie.

Stránka v jej súčasnej podobe funguje viac než 6 rokov, prvý príspevok (radšej ho nečítajte) sa tu objavil už 5.9.2007. Vtedy sme totiž náš fotoklub „oficiálne“ založili. Za ten čas aj samotný redakčný systém WordPress prekonal dlhú cestu, a terajší vzhľad už dávno nespĺňa súčasné štandardy. Prvé zmeny, sa začiatkom februára už udiali – na pozadí – aktualizácia WordPressu, reorganizácia niektorých pluginov, štruktúry odkazov, a pod. Zavŕšením zmien by mala byť výmena témy za modernejšiu, responzívnu, ktorá bude čitateľná aj na mobilných zariadeniach – keďže ich podiel medzi návštevníkmi rastie.

Rozhodli sme sa tiež premenovať kategóriu „Recenzie“ na „Testy„, čo myslím objektívnejšie vystihuje ich podstatu. Pod recenziou si totiž predstavujeme skôr objektívne a rozsiahle zhodnotenie produktu, na čo nemáme kapacity (ani materiálne, ani časové). V našom prípade prinášame skôr súhrn osobných skúseností, aj keď Miro je svojimi popismi a zábermi testovacích obrazcov predsa len bližšie faktografickej podstate recenzií.

Koláž Island

Ako klubu sa nám v decembri 2013 podarilo opäť zrealizovať sprievodnú výstavu fotografií na festivale horských filmov VIDMO 2013. Najväčšiu zásluhu na jej uskutočnení má Jojo s Mirom. Tentokrát sa nejednalo o klubovú výstavu, ale o samostatnú výstavu fotografií z našej cesty na Island v septembri 2012 – Mirove fotky dopĺňalo zopár mojich. Niektoré zo záberov z Islandu nájdete aj v Mirovej reportáži, virtuálnu prehliadku výstavy pre tých, ktorí ju nestihli, pripravujeme. Zvyšok výstavy tvorili autorské výstavy horských fotografií Jozefa Juríka a Petra Gálla.

Projekty do ktorých sme namočení

Na blogu toho v roku 2013 veľa nepribudlo. Nápadov by bolo dosť, času na ich realizáciu už pomenej, keďže nás popri práci pohlcujú rôzne koníčky a projekty. Jojo venuje veľa energie záslužnej činnosti pri prevádzke Záchrannej stanice a Ekocentra Zázrivá, a vrámci fotografie rozšíril svoj okruh okrem krajinárstva aj na fotenie svadieb, chát a podobne. Miro Knap sa venuje ekologickému bývaniu a rozbehol rodinný eshop PríjemnéVeci.sk. Miro Šurin, ako vášnivý modelár, prevádzkuje eshop LeptanéModely.sk, a rozbieha aj Slovenskú Fotobanku. Mne sa spolu s Jojom ešte minulú zimnú sezónu podarilo rozbehnúť projekt Bežky na Orave, a vo voľnom čase sa pokúšam pracovať na inom projekte, ktorý má ku klasickým filmovým materiálom veľmi blízko (aj keď nejde o fotografiu) a ak bude úspešný, určite sa o ňom časom dočítate viac.

Našim verným čitateľom ďakujeme za priazeň, a prajeme aj v roku 2014 dobré svetlo – nech sa vám darí ešte lepšie, než doteraz! 🙂

 

3 komentáre ku článku “PF 2014?”

  1. Eva:

    Ahoj Rado, ahoj Fotoklub Osnica.
    Keďže nikdy nie je neskoro na prianie zdravia a všetkého dobrého, tak aj na poďakovanie za prianie, je vždy vhodný čas. A okrem iného, využiť príležitosť a napísať prvý komentár je viac, ako lákavé ;-).
    Videla som vystavované fotografie na Vidme 2013. Jojove, aj ďalších fotoklubistov. Nemohla som sa na ne pozerať…len raz :-D. Zachytávate krásu, ktorá sa nezunuje. Ani Zune ;-). Škoda, že výstava netrvala dlhšie.
    Držím Vám palce, aby to, čo Vaše oči uvidia, ste uložili a priniesli tým, ktorí tam nemohli byť.
    Nikdy nezabudnem, ako som Vašu stránku objavila a rozveselili ma články a fotky, ktoré Rado radšej nedoporúča čítať (o líške a Veľkom voze, o výstue na Babiu horu…:-D).
    Nech sa Vám darí.
    Eva

    OdpovedaťOdpovedať
  2. Rado:

    @Eva: Jasné, táto príležitosť sa neopakuje. 🙂

    Ďakujeme za milý komentár. Pravda je, že keby tých článkov, ktoré som asi niekedy neodporúčal čítať (ani nepamätám – často si už nespomeniem ani čo bolo pred týždňom) bolo viac, bol by som len rád. Len to by sme museli jedného nášho spoločného známeho trochu dokopať… a on nie je grafoman ako ja. A vieme že toho má aj bez toho dosť. Ale možno ho písanie ešte niekedy pochytí. 😉

    Sumár výstavy z VIDMA je v mojom „redakčnom pláne“ pre apríl, tak mi drž palce, nech to stihnem dať dohromady.

    OdpovedaťOdpovedať
  3. Eva:

    Ospravedlňujem sa. To vystríhanie pred čítaním ( neviem prečo 😀 ), sa týkalo len celkom prvého príspevku pri vzniku Vášho Fotoklubu Osnica.

    Tvorivým tvorom pri tvorbe veľa úspechov 😉

    OdpovedaťOdpovedať

Zanechať komentár