Tip: Prehliadka horských filmov VIDMO 2014

4.12.2014 / / Zobrazené 8 821 krát

VIDMO - logoUž o týždeň, v dňoch 11. – 13. decembra 2014, nás čaká 9. ročník medzinárodnej prehliadky horských a adrenalínových filmov VIDMO 2014. K tradičným sprievodným podujatiam patrí výstava horských fotografií rôznych autorov, aj nesúťažná prehliadka amatérskej fotografie z festivalu Hory a mesto Zvolen – MonteVízia 2014.

Všetky podrobnosti o podujatí nájdete na jeho domovskej stránke – www.vidmofest.sk – pre pohodlie pridávame priame odkazy na program festivalu a tohtoročný plagát. Srdečne Vás všetkých pozývame, a zároveň prinášame spomienku na predošlý ročník.

Pri inštalácii výstavy horských fotografií v decembri 2013 sme sa v 75% zastúpení fotoklubu tradične zapotili, ale užili si s partiou dobrovoľníkov aj dosť zábavy. Išlo nám to (verím) trochu viac od ruky než v roku 2012. Dokonca sme prišli so zlepšovákom v podobe nového, elegantného spôsobu zavesenia čiernych paspárt, namiesto ich lepenia, no priestor na zlepšenie nám stále zostáva. Uvidíme čo prinesie novinka sponzora – firmy Fotolab – keďže sa zmenil formát aj technológia tlače výstavných fotografií, ale nepredbiehajme. Jojo už dumá, optimalizuje a plánuje!

Ja osobne som si minulý rok výnimočne našiel dosť času na piatkové a sobotňajšie filmové bloky, a veru neoľutoval som. Prezentácia Pavla Barabáša spojená s ukážkami série Príbehy Tatranských Štítov bola asi pre viacerých zlatým klincom programu. A aj keď sa nakoniec neukázali Michal Sabovčík s Adamom Kadlečíkom, odmenou bol DVD box s autogramom samotného režiséra. Viaceré z filmov zanechali silný dojem, ale v pamäti mi utkvel najmä Crossing the Ice – Krížom cez ľad – príbeh dvoch austárlčanov, ktorí sa rozhodli absolvovať cestu na južný pól a späť bez podpory – a bez predchádzajúcich skúseností!

Dosť bolo spomienok – ak ste výstavu minulý rok nestihli, prinášame aspoň online verziu časti z nej, na ktorej sa podieľal náš fotoklub:

Jojo – súbor horských fotografií

Miro – Island 2012

Rado – Island 2012

5 komentárov ku článku “Tip: Prehliadka horských filmov VIDMO 2014”

  1. Eva:

    Ahojte.
    Preletel rok ako voda v horských bystrinách a vodopádoch, oblaky na oblohe, ktoré ste zachytili na krásnych fotkách. Prezerám si minuloročné, spomínam…bola to pekná výstava. A už teraz viem, že sa o týždeň môžem tešiť
    A dúfam, že sa Vám opäť prihodí niečo bláznivé 😉 (nie nadarmo ste Fotoklub u štyroch bláznov).
    Držím Vám palce. Prajem veľa inšpirácie a ešte viac bláznivých dní, bez ktorých by to nemalo „chuť“.

    Pred týždňom sme zažili vidmo, Slnko v hmlách. Okrem iného nám šeplo, že niečo pekné prichádza. Veľmi sa teším.

    ( A nevyužiť prvý komentár, to mi nedalo ! 😛 )

    ave

    OdpovedaťOdpovedať
  2. Eva:

    Dnes to vypukne! Fotografie už čakajú na zvedavé oči. Aká krása čaká v tme na ranné slnko ? Slnko v hmlách ? Veľmi sa teším 🙂

    ave

    OdpovedaťOdpovedať
  3. Rado:

    Ďakujeme za milé komentáre! 🙂

    Ja len pridám informáciu, že výstava fotografií v MsKS Dolný Kubín potrvá do 9.1.2015, takže kto nestihol VIDMO, môže si počas otváracích hodín prísť pozrieť aspoň fotky!

    OdpovedaťOdpovedať
  4. ave:

    Osničiari, tak kde je pozvánka na VIDMO?
    Výstava Vašich fotiek, žiaľ nebude. Ale foťte, objavujte, noste tú Vašu „ťažkú“ techniku po horách a dolinách! Ľudia čakajú na tú krásu. Hlavne tí, ktorí tam nemôžu ísť.
    Slnko v hmlách, čarovné chvíle praje

    Eva

    OdpovedaťOdpovedať
  5. Rado:

    @ave: Ďakujeme, tento rok sa nezadarila ani pozvánka, ani výstava. Ale na VIDME sme strašili ako vždy, a výstavy boli veľmi pekné. Jojo tú techniku bude vláčiť určite aj naďalej – má z nás asi najpevnejší chrbát. Ďakujeme za všetky priania. 😉

    OdpovedaťOdpovedať

Zanechať komentár